Istoric clădire

Kogălniceanu Office Brașov


De la sediu bancar și centru destinat formării profesionale a angajaților băncii, până la statutul actual de clădire de birouri și centru de afaceri, clădirea Kogălniceanu Office Brașov a găzduit de-a lungul timpului companii de renume.


Fundația clădirii a fost construită între anii 1987 – 1989 și a rămas la acest stadiu, precum mare parte din Centrul Civic al Brașovului, timp de 8 ani. Lucrările au fost reluate în anul 1997, când Banca Agricolă, împreună cu Proiect Brașov S.A. au achiziționat structura și au construit un sediu bancar, format din 2 entități:

• corpul mic, care avea destinația de sediu bancar (prevăzut cu toate facilitățile și dotările necesare: acces pentru camionul cu bani, stocare de valori – seif, ghișee, zonă de birouri)
• turnul, care era utilizat ca unitate hotelieră pentru angajații băncii detașați în Brașov pentru cursuri de specializare; la ultimele 2 etaje au fost amenajate un restaurant și o sală de conferințe destinată cursurilor de pregătire.

Asemenea centre de training și formare profesională erau adesea întâlnite în rândul instituțiilor cu activități bancare, acestea construindu-și de obicei lângă sediul principal o unitate hotelieră dedicată pregătirii angajaților. Brașov reprezenta locația perfectă datorită poziției geografice centrale și, în special, datorită zonei Centrul Civic aflată la acea vreme în plin proces de dezvoltare.

Banca Agricolă a fost cumpărată ulterior de către Raiffeisen Bank. O vreme, Raiffeisen a funcționat aici, după care s-a retras și a vândut toate proprietățile imobiliare către diverse entități.

În anul 2009. clădirea a fost convertită din hotel în clădire de birouri. În 2011 s-a convertit partea frontală și s-au atașat treptele de acces pietonal, iar în 2014 corpul mic de clădire a fost refăcut.

Ulterior ocupării sale de către diverse instituții bancare și investitori străini, clădirea a devenit, la finele anului 2020, Kogălniceanu Office Brașov, proprietate imobiliară de tip comercial.

Tranziția către un nou regim de management în 2020 a însemnat investiția într-o mai bună gestionare a serviciilor oferite actualilor și viitorilor chiriași, cât și a restaurării arhitecturale interioare și exterioare a clădirii, pe tot parcursul anului 2021.

În incinta Kogălniceanu Office Brașov își desfășoară în prezent activitatea companii precum Alstom Romania, Metropolitan Life, Plastics Bavaria, iar etajele proaspăt renovate sunt disponibile pentru închiriere. Astăzi, Kogălniceanu Office Brașov oferă soluții locative de lungă durată organizațiilor aflate în căutarea unui sediu central modern, a unui concept ce îndeplinește necesitățile specifice fiecărui client în parte.

Birouri de închiriat în centrul Brașovului, în clădirea turn Kogălniceanu Office Brașov – Etaje cu birouri de închiriat, într-o clădire modernă din Centrul Civic Brașov.

Programați acum o întâlnire, vizionați birourile disponibile pentru închiriere și descoperiți toate facilitățile clădirii Kogălniceanu Office Brașov.

Partenerii proiectului Kogălniceanu Office Brașov

Alstom România, Metropolitan Life, Plastics Bavaria și alte companii de marcă își desfășoară în prezent activitatea în turnul Kogălniceanu Office Brașov.